Magamról   

 

01/21/08

 

 

1912 Január 17-én születtem Budapesten. Érettségi után a Pázmány Péter Tudomány Egyetemen matamatika-fizika szakos középiskolai tanári oklevelet szereztem 1935-ben. Mint tanár elhelyezkedni nem tudtam, átképeztem magam közgazdasági, könyvelői, iparstatisztikai, és tervgazdásznak amelyekből képzettséget szereztem. 1972-ben az Egyesült Izzólámpa és Villamossági Rt-től mentem mint osztályvezető nyugdijba.

A fotóamatőr mozgalomba 1950-ben kapcsolodtam. 44 évig  vezettem a Tungsram fotókört, 35 évig az [Óbudai Fotóklubot] [obudaifotoklub.fw.hu]  2 évig a XIII kerületi Művelődési ház fotókörét, 17 évig a SZOT. Egressy klub Budapesti fotótanácsát. Tevékenyen résztvettem a Vasas Szakszervezet Fotótanácsának munkájában. Működésem alatt sok fotókiállitáson szerepeltem, díjakat nyertem. Társadalmi munkám elismeréseképpen  egy alkalommal a SZOT  Bronz, két alkalommal ezüst emlékéremmel jutalmazott, ezenkivül a Szocialista Kultúráért kitüntetést kaptam. Számos előadást, tanfolyamot tatottam, Fotó cimű magazinban több cikkem megjelent.  A MAFOSZ. alapitó tagja vagyok. Említésre méltó, hogy a Tungsram Fotókör és az Óbudai Fotóklub Kiváló Együttes elismerésben részesült. A Tungsram Fotókör 1960-65 között eredményeivel elnyerte a Vasas Szakszervezet vándorserlegét.

A fotókörök országos kiállitásán

1967 XIII kerületi Művelödési ház fotóköre       I díj.

1969 XIII kerületi Művelödési ház fotóköre       I díj.

1971 Tungsram Fotókör                                  I díj.

         Óbudai Fotóklub                                    II díj.

1973 Óbudai Fotóklub                                    I díj.

1996 Mafosz Szalon Győr Óbudai Fotóklub        I díj.

1997 Mafosz Szalon Békéscsaba, az Óbudai Fotóklub az Osztrák Fotószövetség díját nyerte.

2006 Január 1-vel egészségi állapotom miatt az Óbudai Fotóklub vezetését átadtam Eisenmann Józsefnek.

 Kriss Géza

[Fotó galéria Fonyód és környéke]    [Néhány évtized a Práter utca életeből fotó galéria]   [Erröl a honlapról]   [Vissza a kezdö oldalra] 

This site was last updated 01/21/08